fotografie    |    program    |    konvikt    |    zpravodaj    |    o festivalu    |    english
Divadelní Flora Olomouc 2007
/ o festivalu

Milý diváku,
v prvních květnových dnech vstoupí do své druhé dekády tradiční olomoucký festival DIVADELNÍ FLORA.
V termínu 1.–10. 5. 2007 ožije scéna pořadatelského Moravského divadla, jeviště Divadla hudby, nádvoří Tereziánské zbrojnice i prostory univerzitního Konviktu desítkami divadelních, hudebních a filmových produkcí. Na mezinárodní nesoutěžní přehlídce se budou prezentovat umělci z dvanácti zemí – nejen z celé České republiky, ale i ze Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, Belgie, Francie, Itálie, Bulharska, Ruska či Koreje.
Festivalové motto letos zní Člověk mezi lidmi.
Věřím, že se, stejně jako já, upřímně těšíš na nejrozmanitější příběhy, které před námi – v neopakovatelné atmosféře divadelního setkání – ožijí.
Budu rád, jestliže společně s plnokrevnými hrdiny neobyčejných i příliš lidských dramat, hrdiny citlivými i cynickými, nepoddajnými i skeptickými, podnikneš jejich jedinečnou a dobrodružnou cestu. Cestu rámovanou strhujícími i méně vzrušujícími osudy vítězů i outsiderů – zkrátka všech, kteří na mnoho způsobů prožili často nelehký úděl člověka, žijícího mezi lidmi…
Doufám, že to nebude putování marné či nudné a že na ně budeš dlouho vzpomínat!

Petr Nerušil
ředitel DF 2007

Vážení přátelé divadla,
8. března se uskutečnil první ročník předávání cen v oblasti kultury, které uděloval Olomoucký kraj. Za výjimečný počin roku 2006 v rámci profesionálního umění – divadlo byla udělena cena mezinárodnímu festivalu Divadelní Flora. Této skutečnosti si vážíme; toto ocenění nás zavazuje k zodpovědné práci při přípravách dalších ročníků festivalu, který je pro nás, organizátory i pro vás, diváky, velkým divadelním svátkem.
Jsem rád, že právě letošní XI. festivalový ročník bude mít pro vás opět bohatší programovou nabídku: 28 divadelních inscenací, dohromady pak 44 produkcí, což je více než v minulých letech.
Věřím, že nejen milovníci divadelního umění, ale i koncertů a filmových projekcí, najdou v programu letošní Divadelní Flory zajímavé a inspirativní tituly.
Přeji vám při jejich sledování mnoho uměleckých zážitků.

Mgr. Václav Kožušník – ředitel
Moravského divadla Olomouc

Vážení divadelní přátelé,
srdečně vás vítám na XI. ročníku mezinárodního festivalu Divadelní Flora. Festival vstupuje do druhého desetiletí svého trvání a patří bezesporu k nejvýznamnějším přehlídkám svého druhu v České republice. Zájemcům o divadelní umění opět nabízí mimořádně pestrou nabídku inscenací nejlepších divadel nejen z České republiky, ale i z dalších jedenácti zemí celého světa.
Organizátorům se podařilo vytvořit mezinárodní platformu pro setkávání českých a zahraničních umělců. Diváci tak mají jedinečnou možnost poznat a porovnat současnou dramatickou tvorbu v širším kontextu. Tuto skutečnost oceňuje i Olomoucký kraj, který je generálním partnerem festivalu a přehlídku podporuje finančním příspěvkem ze svého rozpočtu. Asi nepřekvapí, že Divadelní Flora letos získala jednu z Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2006.
Letošní ročník divadelního festivalu nese sympatické motto Člověk mezi lidmi. Desítky představení se opět odehrávají v nejrůznějších prostorách – nejen na scéně Moravského divadla, ale také v olomouckém Divadle hudby, Tereziánské zbrojnici a v objektu bývalého jezuitského konviktu, dnešního Uměleckého centra Univerzity Palackého. Součástí festivalu budou již tradičně hudební a filmové produkce.
Věřím, že opravdu bohatá nabídka dokáže oslovit široké publikum. Všem divadelním inscenacím proto upřímně přeji, aby při jejich realizaci došlo k souznění jeviště a hlediště, bez něhož by dramatické umění postrádalo svůj smysl.

RNDr. Ivan Kosatík
hejtman Olomouckého kraje



11. ročník mezinárodního festivalu
DIVADELNÍ FLORA
(jehož motto zní Člověk mezi lidmi)
proběhne v Olomouci ve dnech 1. – 10. května 2007.

   hlavní program   

Vstupenky na festival bude možno zakoupit či rezervovat
na pokladně Moravského divadla Olomouc od 2. 4. 2007.