prodej a rezervace vstupenek
Moravské divadlo Olomouc
WebTicket

pokladna MDO
tel. 585 500 500
pokladna@mdol.cz

FESTIVALOVÉ ŘEVUE

VIDEOZPRAVODAJ

Premiéra za účasti Charlotty Öfverholm

Velkým lákadlem taneční části programu letošního ročníku Divadelní Flory je jistě jedna z avizovaných světových premiér. Inscenace Found & Lost vzniká přímo pro festival Divadelní Flora a bude mít teprve dva dny po svém uvedení v Olomouci (15. 5. první uvedení, 16. 5. světová premiéra za účasti Charlotty Öfverholm) svou pražskou premiéru v Divadle Ponec (18. 5. 2011).

Jedná se o unikátní taneční duet, který připravily tanečnice VerTeDance Tereza Ondrová a Veronika Kotlíková s vynikající švédskou tanečnicí a choreografkou Charlottou Öfverholm, jež patří bezesporu k nejvýraznějším osobnostem světové taneční scény posledních dvou dekád.

 

FOUND & LOST from Hypermarket Film Ltd. on Vimeo.

Občanské sdružení VerTeDance patří dlouhodobě k nejoriginálnějším divadelním platformám v České republice. O uměleckých kvalitách jeho projektů svědčí nejen řada prestižních ocenění, ale také časté účinkování na předních domácích i zahraničních festivalech. Na vzniku několika inscenací taneční skupiny VerTeDance se (především v posledních letech) podíleli renomovaní světoví choreografové – mj. Belgičan Thomas Steyaert nebo izraelská choreografka Maya Lipsker.

 

Charlotta Öfverholm – absoventka UCLA, Lee Strasberg Theatre Institute v Los Angeles či Alvin Ailey's American Dance Theatre – je momentálně vůdčí osobností a uměleckou šéfkou stockholmského ansámblu Compagnie Jus de la Vie. V minulosti byla mj. členkou legendárního londýnského souboru DV8 Physical Theatre a spolupracovala například s choreografy Lloydem Newsonem, Dwightem Rhodenem, Robertem Galvánem, Josephem Tmimem, Ramonem Ollerem či Robertem Poolem. S vlastními autorskými inscenacemi hostovala po celém světě – vloni v květnu byla po svém miniturné s tituly Lynn a Pas de deux sans toi na olomouckém festivalu Divadelní Flora oceněna Divadelními novinami jako „osobnost měsíce“.

 

Pokud ještě nemáte vstupenky na tuto exkluzivní taneční událost, rezervujte si je prostřednictvím internetu:

http://www.moravskedivadlo.cz/program-a-vstupenky/
http://www.webticket.cz/program/mdo

nebo přímo na pokladně Moravského divadla (tel. 585 500 500, pokladna@mdol.cz).

05 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 2011

celý program / programme / tisk / vstupenky

o festivalu / about festival / fotografie

festivalové řevue / videozpravodaj

mediální ohlasy

download

sponzoři a partneři

kontakty / contact

archiv

home





pořadatel
spolupořadatel
hlavní partneři
za podpory

festival se koná za finanční spoluúčasti
Olomouckého kraje,
statutárního města Olomouc
a Ministerstva kultury ČR

hlavní mediální partner